Edukacija “fra Špiro Marasović”

INFORMACIJE I OTVORENE PRIJAVE

Udruga Docat Centar Split u suradnji s Papinskim sveučilištem sv. Tome Akvinskog, Angelicum u Rimu provodi edukacijski program „fra Špiro Marasović“ u tri modula: politika, ekonomija i civilno društvo. Program je utemeljen na socijalnom nauku Crkve (SNC) te na primjeni načela i vrijednosti SNC-a u tri navedena područja javnog interesa.

Program traje 14 tjedana, a prijave se vrše putem online obrasca ili putem maila: docatcentarsplit@gmail.com

Ovaj program je suvremen, dinamičan, multi-modularan te utemeljen na socijalnom nauku Crkve – a kao takav predstavlja odaziv mladih na poziv pape Franje da se snažnije i relevantno uključe u društvena kretanja, ekonomiju, ekologiju, politiku i javnu sferu društvenog života. Ovaj program osposobljava polaznike za kritičku analizu suvremenog društva, motivira ih na osobno obraćenje i promišljanje vlastite uloge i doprinosa u društvu.

Ovaj citat pokojnog fra Špira o političkom angažmanu katolika, jasno sumira smisao i cilj ovoga edukacijskog programa:

„O odnosu kršćana i politike govore jasno i jednoznačno svi koncilski i postkoncilski socijalni dokumenti Crkve. Sukladno tim dokumentima kršćani ne samo da se smiju baviti politikom, nego se u demokratskom društvu oni njome i moraju baviti. U demokratskom društvu, naime, političko djelovanje nije toliko vlast nad drugima koliko aktivna skrb oko općega dobra, do kojega se dolazi demokratskim načinom ostvarivanja vlastitoga interesa usklađenog s interesima svih ostalih.“

Na kraju je važno naglasiti i riječi pape Franje koji nas sve skupa poziva da zajedno s njim gradimo bolju budućnost veća sada i ovdje.

„Vi ste nositelji nade. Vi, istina, živite u sadašnjosti, ali ako gledamo budućnost, vi ste vrsni graditelji budućnosti, pripravljate budućnost. Postanite graditelji budućnosti.“

Cijena edukacije je 100 eura (za studente i nezaposlene: 75 eura – potrebna potvrda o studentskom stažu ili o nezaposlenosti), pri čemu edukacija traje četiri mjeseca jednom tjedno, a prijava na edukaciju je dovršena kada se, najkasnije do 6. ožujka uplati minimalno 50% iznosa (druga polovica se može uplatiti najkasnije do 1. svibnja 2023.) na račun udruge (IBAN: HR4023900011101325123 u HPB).  Naravno, bili bismo zahvalni (i mnogo bi nam logistički olakšali) kada bi svi mogli uplatiti cijeli iznos odjednom.

Program se u provodi od 14. ožujka do 16. lipnja u vremenu od 19 do 20.30 sati, i to:

Utorkom u Splitu (prijava za Split OVDJE)

Četvrtkom u Rijeci (prijava za Rijeku OVDJE)

Petkom u Zagrebu (prijava za Zagreb OVDJE)

            *lokacije će biti naknadno komunicirane polaznicima edukacije.

Program je usmjeren svima koji žele steći dodatna znanja i vještine – nadasve kritički uvid u suvremenu politiku, ekonomiju i društvo u cjelini – a utemeljen je na uvidima pape Franje i pokojnog fra Špira Marasovića.

Polaznici koji uspješno prođu program dobit će službenu potvrdu o sudjelovanju

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Docat Centar Split           

OIB: 48518816162 

IBAN: HR4023900011101325123 (HPB)

Blog pokreće Wordpress.com.

%d blogeri kao ovaj: